Osallistu birmojen terveyskyselyyn!

Osallistu birmojen terveyskyselyyn! Kysely on auki 13.11.23 – 3.12.23 välisen ajan.

Kysely on päättynyt, kiitos vastauksistanne!

Tietoja kerätään rekisteröidyistä pyhistä birmoista. Kyselyn toteuttaa Pyhä Birman Kissa ry. Tuloksia vertaillaan kasvatuksen tavoiteohjelmassa oleviin aiempien vuosien tietoihin. Erityisen toivottavaa on, että lemmikki birmojen omistajat aktivoituisivat vastaamaan! Kysely toteutuu sähköisenä, vastaaminen ei edellytä Pyhä Birman Kissa ry:n jäsenyyttä.

Ohjeita vastaamiseen:

 • kyselyyn vastataan elossa olevista kissoista, lisäksi kissan on oltava vastaajan hallussa/taloudessa. Kasvattajat eivät siis vastaa sijoituskotien puolesta!
 • taustatietoihin voi vastata niiltä osin kuin pystyy, pääasia että ilmi tulee kuinka monesta kissasta vastaukset ovat. Jokaisesta kotona olevasta birmasta ei siis tarvitse täyttää omaa kyselyä.
 • terveystiedot eivät yksilöidy tiettyyn kissaan, kyselyssä haetaan erilaisten sairauksien esiintyvyyttä rodussa.

Tärkeintä on, että mahdollisimman moni vastaa kyselyyn. Tietoja tarvitaan niin terveistä kuin sairaista yksilöistä. Mitä useammasta birmasta saamme vastauksia, sitä paremmin rodussa esiintyvät sairaudet
suhteutuvat. Vuositasolla Suomessa rekisteröidään birmoja n. +/- 300 yksilöä.

Kiitos jo etukäteen arvokkaasta panoksesta pyhien kissojen terveyden eteen!

Terveystyöryhmä

Pyhä Birman Kissa ry – Syyskokous lauantaina 18.11.2023

Yhdistyksen syyskokous järjestetään lauantaina 18.11.2023 klo 15 alkaen Riihimäen Lasimuseolla, os. Tehtaankatu 23, Riihimäki

Syyskokous järjestetään jäsenpahtuman jälkeen samassa tilassa, ja syyskokoukseen osallistuminen on maksutonta jäsenille. Jäseniä jotka tulevat kokoukseen mutta eivät osallistu jäsentapahtumaan, pyydetään ilmoittamaan tulostaan etukäteen marika.landen(at)birma.fi

 

KUTSU  SYYSKOKOUKSEEN 18.11.2023

Aika: lauantai 18.11.2023 kello 15
Paikka: Riihimäen Lasimuseolla, os. Tehtaankatu 23, Riihimäki

 1. Kokouksen avaus
 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri.
 3. Valitaan kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa ja ääntenlaskijaa.
 4. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 5. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
 6. Päätetään hallituksen jäsenten lukumäärästä ja valitaan hallituksen puheenjohtaja sekä varsinaiset ja varajäsenet sääntöjen 4 §:n mukaisesti
 7. Valitaan yksi (1) toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja
 8. Esitetään yhdistyksen tulo- ja menoarvio sekä toimintasuunnitelma
 9. Päätetään jäsenmaksuista
 10. Päätetään yhdistyksen toimihenkilöille maksettavista palkkioista.
 11. Valitaan yhdistyksen liittokokousedustajat
 12. Hallituksen esitys kunniajäsenen nimittämiseksi
 13. Muut asiat
 14. Kokouksen päättäminen

TERVETULOA!

 

 

Jäsentapahtuma – Pyhä birman ennen, nyt ja tulevaisuudessa 18.11.2023

Pyhä Birman Kissa ry järjestää lauantaina 18. marraskuuta 2023 tapahtuman yhdistyksemme jäsenille ja kutsuu mukaan tuomareita ja tuomarioppilaita.
Tavoitteena on rakentaa tapahtuma näyttelyharrastuksen ja rotustandardin ympärille ja pohtia kasvatuksen tavoitteita myös tästä näkökulmasta. Minkälaisia birmat olivat aiemmin, minkälaisia nykyään, mihin suuntaan rotu on kehittymässä. Tilaisuuteen tuodaan nähtäväksi ja tuomareiden arvioitavaksi birmoja. Tilaisuus pidetään Suomen lasimuseossa, os. Tehtaankatu 23, Riihimäki.
Ohjelma
klo 10.00 – 10.30 Aamukahvi
klo 11.00 – 11.10 Tilaisuuden avaus
– Tulevaisuuden birmat,kasvatuksen tavoitteet
klo 11.10 – 12.15 Paneelikeskustelu
klo 12.15 – 12.45 KTO
klo 12.45 – 13.30 Lounastauko
klo 13.30 – 15.00 Birmojen arviointi ja keskustelua arviointi perusteista
– Birman standardi, pisteytys, painoalueet
– Arviointien läpikäynti
– yleisön kysymyksiä
Viimeinen ilmoittautumis- ja maksupäivä on 28.10.2023. Osallistumismaksu Pyhä Birman Kissa ry:n jäsenille 10 € /henkilö (sisältää aamukahvin).
Ilmoittautumismaksu maksetaan Pyhä Birman Kissa ry:n tilille Nordea IBAN FI3718383000021022, viitteellä 51619. Mikäli maksaja on eri kuin osallistuja, kertokaa siitä ilmoittautuessa.
Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset Anneli Teikarille puh. 040 500 3146 / anneli.teikari@birma.fi. Ilmoita myös mahdollinen ruokavaliosi. Tilaisuuteen mahtuu 60 henkeä, paikat täytetään maksupäivän mukaan.
Tilaisuudessa mahdollisuus ostaa myös yhdistyksen vuosikalenteria 2024

SYDÄNULTRAUSTAPAHTUMA PYHILLE BIRMOILLE

Järjestäjä: Pyhä Birman Kissa ry

Paikka: Omaeläinklinikka Turku Keskusta, Brahenkatu 20, 20100 Turku

Aika: ma 11.9.2023 klo 11-14

Joukkotutkimuksen hinnat:
HCM: 172,81 e / kissa
HCM & PKD: 190 e / kissa

Tutkimukset suorittaa kardiologian erikoiseläinlääkäri Andrea Gladuli. Ensi sijaisesti tapahtuma on tarkoitettu Pyhä Birman Kissa ry:n jäsenten omistamille birmoille, mutta mikäli paikkoja jää auki, otetaan mukaan myös yhdistyksen ulkopuolisten omistajien birmoja / muun rotuisia kissoja.

Joukkoultraustapahtuman hinnoittelu on jo valmiiksi edullinen, joten joukkoultrauksesta ei myönnetä yhdistyksen korvauksia.

Osallistuja ilmoittaa yhteyshenkilölle kissan omistajien nimet, osoitteen, kissan virallisen nimen ja haluttavan tutkimuksen (pelkkä sydänultra taikka sydän/munuaisultra). Tutkimukseen tulevat saavat ohjeet täyttää ennen tutkimukseen saapumista valmiiksi tutkimuslomakkeen esitiedot. Lomake sekä rekisterikirja otetaan mukaan tutkimukseen.

Jos samalla klinikkakäynnillä toivotaan jotain muitakin toimenpiteitä kuin ultrat (esim. verinäytteitä, rokotuksia tms), tarvitaan näistä myös tieto etukäteen. Näitä muita tutkimuksia varten pitää omistajan itse varata klinikalta aika myös toiselle eläinlääkärille.

Kissojen ilmoittautumiset tehdään sähköpostitse Pyhä Birman Kissa ry:n yhteyshenkilö Helena Takarille 25.8.2023 mennessä: helena@takari.fi

PYHÄ BIRMAN KISSA RY:N KEVÄTKOKOUS 18.4.2023

PYHÄ BIRMAN KISSA RY:N KEVÄTKOKOUS 18.4.2023

 

Aika: tiistaina 18.4.2023 klo 19

Paikka: etänä (Kissaliitto meet -sovellusta käyttäen)

 1. Kokouksen avaus
 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri
 3. Valitaan kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi (2) ääntenlaskijaa
 4. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 5. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
 6. Hyväksytään yhdistyksen toimintakertomus
 7. Esitetään tilinpäätös ja luetaan toiminnantarkastajan lausunto
 8. Vahvistetaan tilinpäätös ja päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle
 9. Muut asiat
 10. Kokouksen päättäminen

 

Sähköiseen kokoukseen tarvitaan ennakkoilmoittautuminen lähettämällä viesti osoitteeseen marika.landen@birma.fi su 16.4.2023 mennessä. Ilmoittautuneille toimitetaan sähköpostitse linkki kokoukseen.

 

Lämpimästi tervetuloa kevätkokoukseen!

Birmaline -uusi ominaisuus

Birmalineen on julkaistu uuden ominaisuuden testausmahdollisuus.

Nyt pääset katsomaan ohjelman avulla, minkä värisiä pentuja mahdollisesti syntyy. Ohjelma löytyy sivuvalkosta, ylimpänä (katso kuva).

Ohjelmasta puuttuvat pentujen värien todennäköisyydet prosentteina, niitä kaipailtaisiin kasvattajilta. Myös muita huomioita ja kehitysehdotuksia otetaan ilolla vastaan!

 

Käyttäjäpalautetta ja kehitysideoita voit lähettää birmaline[ät]birma.fi

 

Birmaporinat

Yhdistyksen verkkotapaamiset birmoihin liittyvistä aiheista jatkuvat. Birmaporinat sisältävät alustuksen ja yhteistä keskustelua aiheesta. Porinoihin voit osallistua niin pädillä, tietokoneella kuin puhelimella joko internet-selaimella tai erikseen ladattavalla Zoom-sovelluksella. Voit osallistua keskusteluun juuri sen verran kuin itse haluat ja halutessasi voit hyvin osallistua myös vain kuuntelemalla. Olitpa sitten kotisohvalla, tietokoneen ääressä, lenkkipolulla tai autossa, niin osallistuminen on mahdollista. Poristaan linjoilla birmoista. Mahtavaa, jos sinäkin ehdit mukaan.

Osallistuminen Birmaporinoihin on maksutonta ja sisältyy jäsenetuihin. Ilmoittautuneille lähetetään tilaisuuden osallistumislinkki sähköpostiin aina juuri ennen tapahtumaa, joten ilmoittautuminen kannattaa merkitä myös omaan kalenteriin ajoissa. Tilaisuus toteutetaan zoom-alustalla.

Kevätkauden 2024  Porinat 
Merkkaa porinapäivät jo nyt kalenteriisi ja ilmoittaudu mukaan!

Yhdistyksen verkkotapaamiset birmamaisista aiheista jatkuvat vuonna 2024. Ensimmäinen tapaaminen helmikuussa on avoin kaikille birmoista kiinnostuneille. Seuraavat Birmaporinat on suunnattu yhdistyksen jäsenille tai kasvattajajäsenille.

Merkkaa porinapäivät kalenteriisi ja ilmoittaudu mukaan! Kaikki Birmaporinat ovat yhdistyksen jäsenille maksuttomia, mutta edellyttävät ennakkoilmoittautumista kotisivuilta löytyvällä lomakkeella. Osallistumislinkki Birmaporinoihin ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla hiukan ennen ko. tilaisuuden alkua. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan birma.fi -sivustolla ja yhdistyksen facebook -tilillä.

Tervetuloa mukaan yhdistyksen toimintaan!

To 22.2.2024 klo 19:00-20:30 Pyhä birma lemmikkinä -tutustumisilta upeaan rotukissaan

Minkälainen kissa on pyhä birma? Tule kuulemaan pyhä birma -rodusta ja tutustumaan birmaanlemmikkinä. Hankkiako yksi vai kaksi kissaa? Tyttö vai poika? Miten birma sopeutuu lapsiperheeseen tai perheen muihin lemmikkeihin? Kaikki birmojen ystävät ja rodusta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan avoimeen verkkotapaamiseen. Ilmoittaudu linkistä

To 21.3.2024 klo 19:00-20:30 Ensimmäinen birma-pentue suunnitteilla

Oletko tuore birmakasvattaja tai suunnitteletko kasvatuksen aloittamista? Tule kuulemaan ja vaihtamaan ajatuksia birma-kasvatuksen keskeisistä teemoista muiden kasvattajien kanssa. Tämäilta sopii Kissaliiton kasvattajakurssin täydennykseksi, mutta osallistua voi myös kasvatusta vasta harkitseva. Porinailtaan voi lähettää myös etukäteen kysymyksiä tai ehdotuksia keskustelunaiheiksi. Tilaisuus on tarkoitettu uusille kasvattajajäsenille ja kaikille birmakasvatuksesta kiinnostuneille jäsenille. Ilmoittaudu linkistä

To 25.4.2024 klo 19:00-20:30 Keskusteluilta kissaharrastuksen periaatteista

Tuoko eläinten hyvinvointilaki jotakin uutta kasvatukseen, lemmikin omistamiseen tai näyttelyharrastukseen? Miten säännöksiä ja eettisiä periaatteita olisi hyvä soveltaa omassa toiminnassa? Mitkä asiat sujuvat kissaharrastuksessa hyvin ja mihin olisi hyvä kiinnittää huomioita? Miten voisimme edistää yhteistyötä kissaharrastuksen parissa? Tämä porinailta on tarkoitettu kaikille yhdistyksen jäsenille. Porinailtaan voi lähettää etukäteen kysymyksiä ja ehdotuksia keskustelunaiheista sekä havaintoja mahdollisista ongelmakohdista ja hyvistä toimintatavoista. Ilmoittaudu linkistä

To 23.5.2024 klo 19:00-20:30 Birman hyvinvoinnista huolehtiminen

Birmojen hyvinvoinnista huolehtiminen on lemmikinomistajan tärkein tehtävä. Turkinhoito, ruokailut, kodin turvallisuus, ulkoilu ja säännölliset eläinlääkärikäynnit. Kesälomakauden kynnyksellä esillä myös, mitä olisi huomioitava birman kanssa matkustettaessa tai hoitoa lomamatkan ajaksi järjestettäessä. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan kanssamme birmojenpalvelusväen työnkuvasta. Tapaaminen on kaikille yhdistyksen jäsenille. Ilmoittaudu linkistä

To 13.6.2024 klo 19:00-20:30 Kasvattajien kesäinen online -tapaaminen
Tule mukaan kesätreffeille. Tarkoituksena on kunkin lyhyesti esittäytyä ja kertoa hieman oman kissalan kissoista, suunnitelmista, ajankohtaisista ilonaiheista tai huolista sekä tutustua muihin, keskustella ja kuulla muiden uusimpia kuulumisia. Tapaaminen on tarkoitettu yhdistyksen kasvattajajäsenille. Ilmoittaudu linkistä

Tervetuloa mukaan Birmaporinoihin!

Pyhä Birman Kissa ry – Huppari

Yhdistyksen kautta on jälleen mahdollista tilata laadukas Moosegroove-shopin huppari!
Hupparivaihtoehtoina on kaksi mallia, unisex ja naisten malli (käy katsomassa linkeistä vaihtoehdot ja koot)
Värivaihtoehtoina yhdistyksen huppariksi on valkoinen, meleerattu harmaa ja sininen
HINTA rintapainatuksella 49.90e
Iso tekstipainatus selkään +10e (esim. kasvattajanimi)
Tilaukset sähköpostilla osoitteeseen: pj(at)birma.fi
Ilmoita haluamasi malli (unisex/naisten), koko, väri ja otatko pelkällä rintapainatuksella vai myös selkäpainatuksella (ja mikä teksti)
Tilauksen jälkeen saat sähköpostiisi laskun, laskun eräpäivä on heti.
Jos haluat hupparin jo PIROK:n näyttelyyn, tilaus tulee tehdä 30.9.2022 mennessä!