Terveystyöryhmä

Päivitetty 10.1.2024

Terveystyöryhmä ja sen tarkoitus

Kissojen, kuten kaikkien muidenkin eläinten jalostuksessa peruslähtökohtana tulee olla eläimen terveys ja hyvinvointi. On tärkeää tietää, millaisia sairauksia kissalla voi olla, mikä voi olla periytyvää ja miten mahdollisia perinnöllisiä sairauksia tai vikoja voidaan ennaltaehkäistä tai kokonaan välttää jalostustoiminnassa.

Pyhä Birman Kissa ry:n hallitus on perustanut vuoden 2004 alusta rodulle oman terveystyöryhmän, jonka tarkoituksena on tiedottaa jäsenille ajankohtaisista kissan hyvinvointiin liittyvistä asioista, SRK:n säännöistä sekä hankkia tietoa pyhä birma-rodun terveystilanteesta, mahdollisista periytyvistä sairauksista ja muista terveysongelmista, joita rodulla voi esiintyä.

Tietoa jaetaan pyhä birmojen kasvattajille ja omistajille mm. yhdistyksen jäsenlehden ja internetissä olevien kotisivujen välityksellä. Tietoa pyritään hakemaan mm. birmojen omistajilta, kasvattajilta, SRK:lta, eläinlääkäreiltä sekä hyödynnetään mahdollisia olemassa olevia birmojen terveystilanteeseen liittyviä tutkimuksia. Tavoitteena on myös ylläpitää yhteyttä ulkomaisiin rotuyhdistyksiin, sillä mm. Ruotsin Birmasällskapetilla on jo toiminnassa oma terveystyöryhmänsä.

Terveystyöryhmä 2024

Yhdistyksemme toimihenkilöiden sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi (at )birma.fi
Terveystyöryhmän tavoitat myös yhteisestä osoitteesta terveys (at) birma.fi
Korvaushakemukset ja terveystulokset voi lähettää skannattuna osoitteeseen terveysrekisteri (at) birma.fi

Jenni Koskinen (koollekutsuja, KTO)
Turku, 044-294 0026

Johanna Karjalainen (terveysrekisterit)
Seinäjoki, 040-836 2516

Marjut Salin (Pawpeds)
Turku, 040-533 7617

Johanna Sipola-Mäkinen
Tampere, 0400-771 725

Riitta Penttilä

Helena Takari

Laura Kokkola